Barion Pixel
Mákos–Cseresznyés keksz /kb. 100 dkg/

Összetevők:

  • 25 dkg teljekiőrlésű tönkölyliszt
  • 25 dkg fehérliszt
  • 28 dkg vaj
  • 22 dkg porított nádcukor vagy sima porcukor
  • 2 db tojás
  • 2,5 dkg egész mák
  • 2,5 dkg darált mák
  • 7 dkg aszalt cseresznye apróra vágva
  • 1 db citrom héja
  • fél mokkáskanál szódabikarbóna
  • fél mokkáskanál sütőpor
  • pici só

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A  vajat cukorral  robotgéppel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztes keveréket és a dagasztókarral vagy kézzel összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen a tésztából 20 cm hosszú és 5-6 cm átmérőjű hengereket formázunk, majd hűtőben 1-2 órát pihentetjük ( akár egy éjszakát is ). A jól behűtött tészta hengereket éles késsel 4 mm vékony szeletekre vágjuk és sütőpapíron 170-180 fokon 8-10 perc alatt kisütjük.

Finom, üde nyári sütemény, limonádéhoz, hideg tejhez vagy kávé mellé is remekül passzol.

Egyéb
receptjeim:

Honlapunk cookie-kat használ, hogy felhasználói élményed a lehető legjobb legyen. Az "elfogadom"-ra való kattintással elfogadod a cookie-használatot. A cookie-kkal kapcsolatos további tudnivalónkat a Cookie szabályzatban találod – beleértve azt is, hogyan kapcsolhatod ki őket.