Összetevők:
- 50 dkg fehér liszt
- 25 dkg rétesliszt
- 30 dkg vaj
- 2 db tojás
- 4 dkg parmezánsajt
- 3 teáskanál szeletelt rozmaring/kakukkfű/bazsalikom vagy ezek keveréke
- 3 dkg só
- kb. 1 dl hideg tej
Elkészítés:
A száraz hozzávalóvalókat egy tálban összemérjük és elkeverjük, a tojást lazán elegyítjük, majd a felkockázott vajhoz adunk -a tej kivételével- mindent és a robotgép dagasztókarját használva tésztává gyúrjuk, közben szükség szerint adagolunk hozzá annyi hideg tejet, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. A kissé lelapított tésztát hűtőben pihentetjük 1-2 órát. Lisztezett deszkán 3 mm vékonyra kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, majd rudakra vagy kerek tallérokra vágjuk, illetve kiszúróval formázzuk. Sütőpapíron 170-180 fokon kb. 15 percig sütjük.
Borokhoz kiváló ropogtatni való, zöldség- és sajtkrémekhez pedig remek mártogatós.