Barion Pixel
Zöldfűszeres-Parmezános sós keksz: / 100 dkg/

Összetevők:

  • 50 dkg fehér liszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 30 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 4 dkg parmezánsajt
  • 3 teáskanál szeletelt rozmaring/kakukkfű/bazsalikom vagy ezek keveréke
  • 3 dkg só
  • kb. 1 dl hideg tej

Elkészítés:

A száraz hozzávalóvalókat egy tálban összemérjük és elkeverjük, a tojást lazán elegyítjük, majd a felkockázott vajhoz adunk -a tej kivételével- mindent és a robotgép dagasztókarját használva tésztává gyúrjuk, közben szükség szerint adagolunk hozzá annyi hideg tejet, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. A kissé lelapított tésztát hűtőben pihentetjük 1-2 órát. Lisztezett deszkán 3 mm vékonyra kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, majd rudakra vagy kerek tallérokra vágjuk, illetve kiszúróval formázzuk. Sütőpapíron 170-180 fokon kb. 15 percig sütjük.

 Borokhoz kiváló ropogtatni való, zöldség- és sajtkrémekhez pedig remek mártogatós.

Egyéb
receptjeim:

Honlapunk cookie-kat használ, hogy felhasználói élményed a lehető legjobb legyen. Az "elfogadom"-ra való kattintással elfogadod a cookie-használatot. A cookie-kkal kapcsolatos további tudnivalónkat a Cookie szabályzatban találod – beleértve azt is, hogyan kapcsolhatod ki őket.