Hozzávalók:
- 8 db zabos-gyümölcsös keksz
- 6 dl natúr joghurt
- 24 dkg gyümölcs felkockázva (akár vegyesen)
- nádcukor, méz vagy növényi édesítő igény szerint
- 1 mokkáskanál fahéj
- 4 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A natúrjoghurtot édesítsük mézzel, nádcukorral vagy növényi édesítővel, de hagyhatjuk natúran is. Keverjük bele a fahéjat és citromlevet is. Minden pohár aljába morzsoljunk egy darab gyümölcsös zabkekszet, tegyünk rá két evőkanál joghurtot, majd 6 dkg vegyes felkockázott gyümölcsöt, amire tegyünk még két kanállal a joghurtból. Legfelülre morzsoljunk el még egy kekszet. Ez a könnyű, egészséges zabkekszes édesség lehet egy tökéletes nyári reggeli, egy délutáni desszert vagy tökéletes tápanyagforrás sportoláshoz.